HTML

Friss topikok

  • Simon L.: @kerékwe: azt a Huckleberry-anyagot én is nagyon régen szeretném megszerezni. ha te hozzájutottál,... (2015.01.21. 08:19) Mert a Sára, Sára
  • mangorlo: @Németh András: na, jó tudni, hogy nincs kiszáradva állandóan (2012.06.10. 23:17) Az Ásotthalmi láprét
  • mangorlo: átfésültem a szöveget, és beraktam a linkekeket jól (2012.04.14. 23:29) Kékkút tavasz
  • metikus: Nagyon sajnálom. Őszinte részvétem! (2012.02.18. 22:33) nagymama elaludt
  • mangorlo: @lickmyhorse: írd le mi kell neked ahhoz hogy egy blog tűzbe hozzon. amúgy nem azért van ez hogy... (2012.02.16. 11:38) Jégmező, hómező, hímező

Linkblog

Leülök a Hello Kittys dobozra, és...

2011.11.05. 22:30 mangorlo

Dalokat írni mostanában munkába menet szoktam a Dunaparton, biciklin. Reggel van felkeléskor olyan fél8 környékén egy 5-10 perc, amikor Saci szobájában, mert van olyan is neki, leülök a Hello Kittys dobozra, és kortyolgatok a kávéból (Nescafé Lehelről Vietnámiaktól), és eljátszom az aktuális dalt. Arra nincs idő, se agyam, hogy a szöveget is énekeljem, mert rögtön  ő is pengetni akar, vagy épp beleönti a zsírkrétáit a gitárba, de a zenét ekkor állítom össze. A szövegírás pedig tekerés közben megy. A leginspirálóbb a Margit híd környéke. Lehet, hogy a hosszú egyenes út miatt.

Van egy új ötletem, ezköré írom mostanában a dalokat, ugye volt egy egész jó kis zenekarom, tényleg jó volt, és a felfelé ívelő zenei karrieremnek, melynek az legalján állottam éppen, a gyermekszületéssel járó életmódváltozás betett. Annyira meg nem ment még a dolog, hogy el-el tudnék ugorni egy-egy estére, mert a zene, és a fellépések be vannak járatódva, mert nem voltak, az egyetlen kurva koncertet nem tudtuk megcsinálni, hogy úgy szóljon az egész, mint a Csongorék konyhájában, mert az bajnok volt tényleg.

De ez az új téma oly inspiráló, hogy hazafele 2-3 dalon is agyaltam és éreztem (Pozsonyi út, Újlipót, volt Mal székház mellett), na ez pont az a lelkiállapot, hogy csomó dalnak neki tudnék esni, ha lenne időm. 

Na az nincs, amikor este pedig lenne, akkor már ki vagyok fáradva, max egy kis szörnyölés (mostanában Diablo II.) és/vagy sorozat (House, Fringe, Parenthood, Homeland), aztán éjfél környékén alvás, mert ha nem, akkor másnap lesz nemulass, mert ha a gyermek felkel akkor nincs kecmec.

Kezembe akadt az Educatio egyik friss száma, és Pukánszky Béla munkásságát tanulmányozom mostanában. Gyerekkor és neveléstörténet. Pont passzol. És frissíti a szellemet a tudós munkák tanulmányozása. És a friss szellem dalokat tud írni. Inspiratív szakaszban vagyok.

De természetesen a növények sem nem vannak elhanyagolva, a szobában nő a Vörös Mizuna, néha csippentek egy levelet, jó borsos íze van neki.

 

A képen a Mizuna látható, párat hagyok felmagozni, és jövőre jó sokat vetek.

Érik még a Lőcsei paprika és a Shishito második terméshulláma, ez utóbbit Saci szereti mert nem csíp, bár legutóbb az egyikben volt egy kicsi csípősség, mert Saci mondta hogy keserű. És megkóstoltam és valóban, a kicsit csípősre lehet mondani hogy keserű. És még érik az Ulupica, jövő héten már jönnek a hidegek, ezt biztosan behozom, olyan 50 termés biztos van. A paradicsomok már lekéstek, a Wonderberryt meg hamarosan megcsinálom lekvárnak.

Babanapló: 2-3 hete volt először, hogy Saci összetett mondatszerűségeket mondott. "Papa ki szoba másik mese." means "Fater hozzá má egy másik mesét a szobámból, mert az előzőt már unom, köszi". Azt hogy mégegyszer azt ma hallottam tőle, a színek azok prímán mennek, bár a sárga és a kék, az visszaszorult, a sztár a lila. Elég sok szót tud, és az félelmetes, hogy egy alkalom után megjegyez valamit és használja is. És vannak félelmek amik az Autóban manifesztálódnak, a sötét szobából odaszaladás ijedten.

 

 


1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://mangorlo.blog.hu/api/trackback/id/tr393357219

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

szutshedi · http://gizgazok.blogspot.com/ 2011.11.06. 11:10:04

A kopott ízületek ropogása teszi hitelessé az érett rákenrólt:-)

A mienk is elkezdett pötyörögni, az első szavai: dadda=labda, gyiggyi=hintaló
süti beállítások módosítása