HTML

Friss topikok

  • Simon L.: @kerékwe: azt a Huckleberry-anyagot én is nagyon régen szeretném megszerezni. ha te hozzájutottál,... (2015.01.21. 08:19) Mert a Sára, Sára
  • mangorlo: @Németh András: na, jó tudni, hogy nincs kiszáradva állandóan (2012.06.10. 23:17) Az Ásotthalmi láprét
  • mangorlo: átfésültem a szöveget, és beraktam a linkekeket jól (2012.04.14. 23:29) Kékkút tavasz
  • metikus: Nagyon sajnálom. Őszinte részvétem! (2012.02.18. 22:33) nagymama elaludt
  • mangorlo: @lickmyhorse: írd le mi kell neked ahhoz hogy egy blog tűzbe hozzon. amúgy nem azért van ez hogy... (2012.02.16. 11:38) Jégmező, hómező, hímező

Linkblog

Mindenki csak fut fut

2009.06.16. 04:01 mangorlo

Nos visszatértem, aludtam nagyokat a diófa alatt napközben, pedig nem szokom ilyet tenni, doboltam a mégnem egyéves gyermekkel, és nemláttam rozsomákot pedig azt hittem egy kósza pillanatban hogy de. De a lényeg, hogy A Pesti Kiskert jól átvészelte, a bab babult tovább és mint a képen látható, virágozik már nagyon és tekeredik a kígyó, rétes akar lenni:

 

Na és ahoz mit szól az olvasó, hogy a Futónövény Club már egész pofás, itt is mindenki csak kanyarodik, és össze vissza fonják át magukat és egymást. Két dolog van ami némi ürömre adhat okot a nagy örömben, az egyik hogy a levéltetvek ezeken a növényeken gigántikusra nőlnek, valami anyag lehet a vérükben, valami növekedési hormon, lehet hogy felfedeztem valamit amire még nem figyeltek fel mások? Mondjuk az is elég érdekes miér lesz minden piros a tűzbabon. Ugye ugye csupa kínzó kérdés, amire nincs válasz...

 

A képen egy levéltetű hordától kínzott Szagosbükköny látható, ami ha megéri ilyen lesz kb. Amúgy az alsó nagy kövér a nagy és a felette levő kicsik az akkorák, amik máshol. Ha nem lennék kertész, akkor nézegetném üket, hogy milyen szép a csápjaitok, meg a lábaitok, meg az egész természetnek az ő nagy gyönyörűsége. De nem, mert és fogom és két ujjam között lelik halálokat. És szevasz, mert panx not ded.

 

 

A képen egy Serlenglonc látható, ahogy tekeredik. Ő nagyon jó fej, ja lehetne simán felfutna a falra is, mert olyan lábacskái vannak, hogy megkapaszkodik ott is, és bizony a sima meszelt falon huss. Szerintem gyönyör amilyen lesz.

Na és a másik dolog a tetvek mellett az veszont gázosabb, valami baktérium/vírus/gomba miatt fehérednek el a levelek, ugyanaz van velük mint tavaly a Ipomeával, nőtt nőtt felfele és alulról követte a betegség. Remélem ez a mostani osztag a virágzásig kibírja, a lencse pl kampec lett pont emiatt. A lóbab na az nagy gond, nem elég hogy tetves, mert  erre van nekem két biofegyverem is, a fátyolkalárva és a katicalárva, azzal könnyebben elbírok, de a takácsatka na ott felteszem kezem. Mondjuk meg tudnám oldani, mert vettem iszonyat mérget, és árvácskákat már úgy ahogy megmentettem, de olyat nem akarok lenapalmozni, amit meg szándékszunk megenni. Úgyhogy gugliztam egyet és kiderült, hogy létezik erre is megoldás és nem más mint a Ragadozó Atka, mely megeszi a takácsatkát. Bemész bótba és jól megveszed kis tubusba a petéket és jól ráereszted a kártevőkre. Háhá. (Vámház körtén van a bolt, ugye ez volt a Tolbuhin?)

Na mára ennyi volt. Akartam még írni a harlekin katica lárva érzékeny lelkéről, de az most lemarad. Megyek alunni későre jár.


2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://mangorlo.blog.hu/api/trackback/id/tr481188013

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

StopSzmog 2009.06.18. 05:18:32

Na, sikerült ragadozó atkát szerezni?

mangorlo 2009.06.18. 12:36:59

sajnos erre nem jo most beszeltem az illetekessel aki kerdesre valaszolva elmondta, hogy a ragadozo atkajuk szolore jo pl. es amugyis telen kell telepiteni. mondjuk nem ertem lobabra mer nem jo.

azt is mondta h az atka a legveszedelmesebb ellenfel, na ezt eddig is igy gondoltam de jol esett h szakavatottak is igy gondoljak. azt mondta h ha nagyon sokan vannak sok jora nem szamitsak, de probaljam ki egy masik termekuket a vectafidot. ma arra kerekezek amugyis vamhaz korut 12 es jol veszek egyet.

van meg a gomba/virus/baci kerdes a tuzbabon azt is kene orvosolni, de ez mar egy masik tortenet
süti beállítások módosítása