az egész kezdődött azzal, hogy jött az ősz, aztán azzal folytatódott, hogy jött a tél, és megjelentek a tökfélék a piacon, és én gyerekkoromban is szerettem a sütőtököt, és nagyon utáltam a tökfőzeléket, de ma már nem, mert már nagy vagyok, és idén rávetettem magam a tökökre, a lehelen ahova járok, vettem istengyalulta tököt, meg nagydobosi tököt, meg butternut tököt, aztán tescóban uchiki kuri avagy hokkaido azaz japán sütőtököt, meg egy sörét bordás valamit amit dísztöknek árulnak leginkabb futsu lehet, itthon amúgy minden dísztök ami nem a körte alakú, és nem a nagydobosi szürke vagy a piros sütőtök, pedig, mint azt kiderítettem, a dísztököket is lehet megenni, a lényeg, hogy van amit levesenek jó csak és van amit nyersen is, és van amit sütni jó, majd jövőre jól ki is próbálom, mert a magjukat persze gondosan elraktam, hogy az erkélyen nőljenek majd, bár én inkább a sütőtököt szeretem, de mivel annyi gyűlt már össze elkezdtem kísérletezni, mivel lehet ízesíteni, füstölt csilivel és kolbásszal egész jó
a képen tökök láthatóak, az ami olyan mint egy zöld-sárga patiszon, na az egy zöld-sárga patiszon, ezt Győrben sikerült megvennünk, úgy árulták, hogy patiszon. mellette a szürkés bordás a Tesco szerint dísztök, na hát finomabb, mint a mellette levő japán sütőtök névre hallgató piros, ami szintén finom, szelídgesztenye ízű, ha jót kap az ember. alul a körte alakú a butternut, itthon diótök néven is hallottam már, na ő bajnok, mert nagy hús, kevés magrész és jó édes. mellette a zöldes - szürkés a nagydobosi sütőtök ő is elég jó. a három kicsi az már igazi dísztök, őket is felbontom majd és megízlelem
egyetek tik is tököt, mert a tök jó