HTML

Friss topikok

  • Simon L.: @kerékwe: azt a Huckleberry-anyagot én is nagyon régen szeretném megszerezni. ha te hozzájutottál,... (2015.01.21. 08:19) Mert a Sára, Sára
  • mangorlo: @Németh András: na, jó tudni, hogy nincs kiszáradva állandóan (2012.06.10. 23:17) Az Ásotthalmi láprét
  • mangorlo: átfésültem a szöveget, és beraktam a linkekeket jól (2012.04.14. 23:29) Kékkút tavasz
  • metikus: Nagyon sajnálom. Őszinte részvétem! (2012.02.18. 22:33) nagymama elaludt
  • mangorlo: @lickmyhorse: írd le mi kell neked ahhoz hogy egy blog tűzbe hozzon. amúgy nem azért van ez hogy... (2012.02.16. 11:38) Jégmező, hómező, hímező

Linkblog

Élet az erdőben

2011.06.10. 21:44 mangorlo

Reggel szaladok a Révhez, ami fél óránként jár, később már csak óránként. Ez visz át Alsógödre, onnan lehet bemenni vonattal a Nyugatiba. Az erdőből 5 perc a rév, a révtől tíz perc az állomás, a Nyugatiból tíz perc a munkahely. A Rév-hajó egy családias fedett ladik, a révész név szerint ismeri az állandó utazókat. Reggelenként már sok az ismerős, a gyerekek, akik mennek az iskolába és közben állatos matricákat cserélgetnek, a felnőttek akik munkába mennek, mint én is. Reggel sajnos nincs idő, erőltetett menetben megy mindenki a vonat fele, az első szusszanás a vonaton van, de az is húsz perc és beérsz. A Nyugati aluljárója negyed kilenckor még békés, nyoma sincs a délutáni késdobáló hangulatnak, a harisnyaboltban most rakják ki a lábakat, a Metró bejáratánál hegedű szól.

Délután a Révre várva van némi idő a Dunához lemenni, nézni a vizet, kacsázó követ szedni. A dunai kavics egy nagyon jó dolog, rengeteg változata van, sokan szedik érdekesebb ásványok után kutatva. Amíg nem volt kotrás, addig, mint azt a régebb óta Horányban tartózkodók mesélik, nem volt ilyen nagy a Duna sodrása, és át lehetett úszni simán az egyik partról a másikra. A kotrással eltűnt a homokos part, de sok lett a kavics. Amikor megyek haza, ott várnak a lányok a parton, ahogy a többi hazatérő férjet is várják az asszonyok, és a gyerekek. Már csak a fogott hal hiányzik hozzá, hogy teljes legyen az idill. Na, ilyenkor van idő a parton sétálni, megéri nézni a földet, mert rengeteg érdekes dolgot lehet benne találni, ugye egyrészt vannak a kavicsok, amik önmagukban szépek, de sok vashulladék is akad, meghatározhatatlan korú, és funkciójú darabok, ami pár évestől több száz éves is lehet. találtunk már svájci bicskát, ami működik is, valami hajóalkatrészt, amit ha ráérek megtisztítok a rozsdától, de a legnagyobb találatom eddig ez volt:

 

A képen egy 1928-as 1 filléres látható, ott találtam a homokban. Amiért nagyon érdekes,  mert a telepet ahol lakunk, 1928-ban alapították.


4 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://mangorlo.blog.hu/api/trackback/id/tr722967974

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Gizgaz Ági 2011.06.11. 14:43:39

Bocs, hogy off, de neked hogy néz ki a Wild Perud? Nekem ilyen bak arasz nagyságú, cérnafosó virágzó izé, előbb nézném valami gaznak, nem paradicsomnak.
Érdekes ez a "lelet", mi nemrég találtunk tesómnál a kert földjében egy valami misszionárius rózsafüzérről keresztet, a papánk meg egyszer régen szántáskor egy pici aranymedált.

mangorlo 2011.06.15. 13:46:48

@Gizgaz Ági: amikor legutóbb láttam, éppen virágzott, olyan 20 cm nagy volt és jól nézett ki. egy ideig itt is nagyon ergya volt, de nagyon kirúgta magát. ma megyek úgyis haza, megnézem hogyan van

azóta találtam egy 2 fillérest is ugyancsak 28-ból

HKai 2011.06.19. 11:20:05

Irígykedem ezerrel.

mangorlo 2011.06.21. 14:55:04

@'Kai: mondjuk a csili és stb termesztét kicsit nehezebben megy, a vetemény a pesti erkélyen maradt, de mamám locsolja őket szorgalmasan. ide is hoztam pár tövet, de a homoks talaj és az árnyék nem tetszik nekik, sőt egy új kártevő is megjelent ami úgy néz ki mint a liszteske, de nemcsak perül hanem ugrik is, és lisztszerű izét szór szét.

de minden igaz a bolivian wild paradicsom már érik, és a csilik is virágoznak
süti beállítások módosítása