A képen egy Scotch Bonnet látható, amint bújik ki.
Az én öcsém Miamiben járt, és onnan hozott egészen csípős Jalapenot, és Scotch Bonnet magot. Ezt a kettőt, és egy Súri kirándulás alatt lopott faldekoráció gyanánt szolgáló csili magját ültettem el. 3 féle mag tehát, mindből 4-4 darab, mert biztosra megyek én már. Ma reggelre, hófoltok vannak amúgy még, vagyis megint, a kucsmagombaszezonnak mégsem lőttek, azt mondják az okosak, hogy lesz termés, tehát ma reggelre kibújtak mind a négyen a Scotch Bonnetből. Ez a csili nem is akármilyen csili, a karib tenger főzőcsilije, ott használják csak igazán, jó benne, hogy vékony a húsa, és csípőssége mellett jó gyümölcsös íze is van, ahogy az a Capsisum chinense csiliket jellemzi. Közeli rokonai neki a Habanero, Dorset Naga ilyesmik. Tervben van még idénre luffatök, és okra, és vaduborka. Meg vad és mezei virágok mix. Mit is mondjak még. Növekedünk szépen.