HTML

Friss topikok

  • Simon L.: @kerékwe: azt a Huckleberry-anyagot én is nagyon régen szeretném megszerezni. ha te hozzájutottál,... (2015.01.21. 08:19) Mert a Sára, Sára
  • mangorlo: @Németh András: na, jó tudni, hogy nincs kiszáradva állandóan (2012.06.10. 23:17) Az Ásotthalmi láprét
  • mangorlo: átfésültem a szöveget, és beraktam a linkekeket jól (2012.04.14. 23:29) Kékkút tavasz
  • metikus: Nagyon sajnálom. Őszinte részvétem! (2012.02.18. 22:33) nagymama elaludt
  • mangorlo: @lickmyhorse: írd le mi kell neked ahhoz hogy egy blog tűzbe hozzon. amúgy nem azért van ez hogy... (2012.02.16. 11:38) Jégmező, hómező, hímező

Linkblog

mert jó lesz emlékezni

2010.03.20. 01:26 mangorlo

A paprikákon már látszik az első lomblevél, ugye a 3. levélnél (ami a 4.) nevezzük palántának és akkor lehet szétültetni, és kiültetni, mert akkor már hótziher, hogy este is 10 fok felett van a hőmérséklet. 4 Scotch bonnet, és 2 "súri" van, és úgy néz ki, hogy megérték az új tavaszot. Kaptam azóta paprika alakú paradicsomot, úgyhogy az biztos lesz, és lila krumplit, azt se bírom kihagyni. Luffatök és sonkatök, az megy nagyszülőknek.

A képen látható a Scotch bonnet, amint első lomblevele búj kifelé. Bújj bújj zöld ág.

Ma voltunk Szentendrén, mert ugye sokig nem megyünk sehova és jó két napja jó az idő, olyan márciusi, hogy délelőtt egy szál pólóban, délután pulóverben sapkában, és hogy sétáljunk egyet, mert már régen volt, hogy, és amúgyis szeretjük, elő a kék kisautóval, elő a régi jó dumákkal, és hajrá. A kismadarak énekeltek, mink meg végigmentünk a patak partján, vettünk vizet a forrás vizéből, és hazafele vettünk portugál-azori szigeteki zöld téát. Mert jó lesz emlékezni ivása közben, hogy hol vettük és utolsó kirándulás volt ketten.

A képen szemben állok a napfénnyel és a Dunával, és fotózva hallgatom ahogy a kismadár trilláz, fogam között nincsen grillázs, de van fagyott eper, közben valami furcsa láz teper. 

Amúgy valóban, egész nap olyan furcsán éreztem magam, mintha lázas lennék pedig nem, de valami megfázás bújkált bennem. A képen szerintem cinke, érdekes itthon az erkélyen nem így énekelnek.

Meglátogattuk a dögvirágos magyar árus boltot, olyan bolt ez ahol turistáknak adnak el magyar témájú bigyókat, de az ablakban dögvirág van, pár éve vettem észre, és amilyen jófejek voltak adtak is, azóta virágzott is, na igen az komoly egy virág, és valóban a légy belé petézik. Ezt már mesélted nagypapa, és valóban.

 


Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mangorlo.blog.hu/api/trackback/id/tr731853726

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása